LaCava Kenya Gaturiri AA 250g

59,00 

Punktacja: 89

Data palenia: 09.2020

4 w magazynie

Opis

Owoce kawowca są ręcznie zbierane przez farmerów i dostarczane do stacji myjącej Gaturiri, gdzie kawa jest transportowana bezpośrednio do zbiorników z wodą. Tam jest sortowana – gęstsze ziarna trafiają na dno i do zbiornika fermentacyjnego, a mniej dojrzałe (floaters) zostają odseparowane. Następnie kawa jest poddawana dwukrotnie naprzemiennie procesom fermentacji i mycia w czystej wodzie. Po myciu trafia do stacji powolnego suszenia, które odbywa się na podniesionych łożach w czasie od 10 do 15 dni.

  • Region uprawy: Nyeri
  • Wysokość uprawy: 1700 – 1800 m. n.p.m.
  • Odmiana botaniczna: SL-28, SL-34
  • Proces obróbki: washed

Rekomendujemy przygotowywanie tej kawy metodami przelewowymi, takimi jak drip lub chemex.

Informacje dodatkowe

Kraj pochodzenia

Kenia

Opakowanie

250g

Producent

LaCava

Przeznaczenie

Do domu

Rodzaj Ekspresu

Kolbowy, Przelewowy

Stopień palenia

Średni

Profil sensoryczny

czarna porzeczka, malina, pomarańcza

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „LaCava Kenya Gaturiri AA 250g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Może spodoba się również…