Opis
Gwatemala Manrique Lopez charakteryzuje się brakiem kwasowości, wysoką słodyczą, dużym balansem smaku i wysokim body. W filiżance znajdziesz czekoladę oraz orzechy tworzące słodki charakter tych ziaren, dzięki któremu idealnie łączą się z mleczną pianką. Wyprofilowaliśmy tę kawę z myślą o przygotowywaniu jej w ekspresie automatycznym. Polecamy ją szczególnie jako bazę do kaw mlecznych, ale miłośnicy espresso także docenią wysoką słodycz i długi czekoladowy posmak.
Z myślą o ekspresach automatycznych, poszukiwaliśmy słodkiej kawy o czekoladowo-orzechowym profilu pozbawionej kwasowości. I takie właśnie są te ziarna. Charakteryzuje je przyjemna słodycz, wysokie body i duży balans smaku. W filiżance dominuje czekolada i orzech, utrzymujące się w długim posmaku.
Jak jest sprofilowana? Do czego szczególnie polecamy?
Gwatemala Manrique Lopez to ziarna palone z myślą o ekspresach automatycznych. Polecamy je szczególnie jako bazę do kaw mlecznych, chociaż miłośnicy espresso powinni docenić jej wysoką słodycz i czekoladowy posmak. Ziarna zadowolą również użytkowników kawiarek, oczekujących w filiżance wysokiego body i czekoladowych nut.
Skąd pochodzi ziarno?
Nasza Gwatemala pochodzi z plantacji należącej do Manrique Lopeza, zlokalizowanej w rejonie Huehuetenango, Waykan. Owoce kawowca w tym regionie Gwatemali zbiera się od stycznia do kwietnia. Odmiana Caturra rośnie tam na wysokości 1100-1800 m n.p.m. i została poddana obróbce mytej.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.